Verlichtingstypen

Waarschijnlijk 1 van de belangrijkste keuzes die u dient te maken bij het uitzoeken van een spiegel is het gewenste verlichtingstype. U heeft de keuze uit 3 type verlichtingsbronnen: LED, tl of halogeen.

Het kiezen van de juiste verlichting is zeer persoonlijk. Onderstaande beschrijving maakt de keuze daarbij hopelijk iets eenvoudiger!

 

LED verlichting

Het gebruik van LED verlichting heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en is sindsdien ook sterk verbeterd met het oog op lichtopbrengst en duurzaamheid. LED verlichting heeft een moderne uitstraling, is zeer energiezuinig en heeft een lange levensduur.

De LEDs die in onze Schaere spiegels worden toegepast hebben een kleurtemperatuur van 4000K (warm wit). De overige merken gebruiken doorgaans LEDs met een kleurtemperatuur van 6000K (helder wit).

 

Zie voor meer informatie Wikipedia.

 

 

Tl verlichting

Ook tl verlichting is vrij wit van kleur en geeft in tegenstelling tot halogeen een zeer egaal licht af waardoor het lichtschijnsel evenredig wordt verdeeld over het gezandstraalde lichtvlak. Mocht de lichtkleur/ -warmte u niet bevallen dan is zeer gemakkelijk een nieuwe tl lamp aan te schaffen en te verwisselen.

 

Zie voor meer informatie Wikipedia.

 

 

Halogeen verlichting

Halogeen geeft een warme, gelige lichtvloed en past wellicht beter bij een traditionele badkamer. Halogeen lampjes zijn gemakkelijk te vervangen en zijn afhankelijk van het aantal lampjes minder energiezuinig dan led en tl. Houd er rekening mee dat het lichtschijnsel niet evenredig wordt verdeeld zoals bij tl. Bij halogeen verlichting zie je namelijk de lichtbundels van de afzonderlijke lampjes in elkaar over vloeien. Daarbij is het licht het felst bij de lichtbron. 

 

Zie voor meer informatie Wikipedia.